Vinter

#1 Skidåkning, ett naturligt alternativ i Kittelfjäll. Oavsett om man är nybörjare eller ärrat proffs så kan man hitta nedfarterna som passar sin egen nivå. Det är dock inte för antalet pister (se pistkartan nedan) eller antalet liftar som Kittelfjäll fått sitt goda renommé ifrån utan det är för att endast fantasin (och den aktuella lavinrisken) sätter dina gränser för vart du vill ta dig på fjället. Vill du surfa fram på orörd puder? Kittelfjäll kan erbjuda bland världens lägsta priser på Heliskiing, snön ligger ofta långt in på vårkanten vilket betyder att det finns chans för skön åkning ända in i maj.

Till säsongen 2012/13 bygger backen ut med en extra nedfart eller park rättare sagt. Den börjar efter avsläpp 2 till höger och kommer innehålla både svarta hopp och rails.

Pistkarta över Kittelfjäll

#2 Skoteråkning i Kittelfjäll och dess omnejd är slående. Lederna håller som oftast toppklass då de sladdas kontinuerligt. Man kan göra endagsutflykter till de kringliggande byarna så som Klimpfjäll, Saxnäs, Tärnaby eller Hemavan eller varför inte utnyttja den mängd av sjöar som bådar för trevligt fiske? I Kittelfjäll består fiskebeståndet till störst del av röding, öring och harr. För de som inte äger en skoter själv så finns det alltid möjlighet till att hyra med och utan guide. För skoterkarta över området klicka här.

#3 Längdskidsåkning skall icke förglömmas. Förutom det upplysta elljusspåret (slingor på 3 och 5 km) så bjuder skoterlederna in till riktigt långa och härliga utflykter på längdskidorna.

Förutom dessa tre huvudaktiviteter finns det en rad olika kompletterande aktiviteter så som westernridning, isklättring och olika kurser i säkerhet och överlevnad.